U bent hier

Warm water

ZONNEBOILER

Hecht u belang aan een schoon milieu ? Bent u op zoek naar een milieuvriendelijke én betaalbare manier om warm water te produceren ?

Kijk dan eens omhoog! De zon vormt een onuitputtelijke bron van schone energie, en ze is nog eens gratis ook!  Een zonneboiler speelt hier op in.  De zonnecollectoren oogsten de zonnestralen en worden in warmte omgezet in de boiler.  Hierdoor bespaart u tot 50 à 65 % van de energie die u nu verbruikt voor uw warm water.

Naast de gratis zon, zorgen de netbeheerder en in sommige gevallen uw gemeente voor een premie.  Die loopt al makkelijk op tot 2.585 € en meer.

Vanaf volgend jaar zijn die premies verbonden aan de bekwaamheid van de installateur.  Met enige trots kunnen we u melden dat wij reeds in het bezit zijn van het bekwaamheidscertificaat.

https://www.vaillant.be/consumenten/producten/aurostep-plus-22720.nl_be.html

 

WARMTEPOMPBOILER

Is uw oude electrische boiler aan vervanging toe en een zonneboiler is geen optie, dan kunt u een warmtepompboiler overwegen.  Die haalt de energie uit de lucht.  Zelfs bij -7%C produceert hij nog steeds warm water.  Het rendement van de boiler  wordt uitgedrukt in COP. Is die COP bijvoorbeeld 4, dan betekent dat als u 1 eenheid electriciteit verbruikt  u er 4 in de plaats krijgt. Tel uit die winst.

https://www.vaillant.be/downloads/folders/folder-warmtepompboiler-arostor-568497.pdf

http://www.nuos.be/nl-nl/

 

BADGEISER

De klassieke manier is ook al goed genoeg ?  Waarom niet.  Deze badgeiser heeft geen waakvlam meer, maar een electronische ontsteking. Reeds bij een zeer lage waterhoeveelheid start het toestel op. Daarnaast wordt ook de uitstroomtemperatuur, die u vooraf kan instellen, continu gemeten. Dit biedt u de garantie dat de gevraagde temperatuur constant blijft.

Dit toestel haalt de zuurstof die het nodig heeft uit de buitenlucht. Daardoor is CO intoxicatie uitgesloten en kan u het om het even welke plaats installeren.  Omwille van dit unieke gegeven ontvangt u nog een premie als u uw oude "open" badgeiser vervangt door dit gesloten toestel.

 
 

Merken

Abonneren op RSS - Warm water